Costa Brava

Caming Playa Brave is gelegen in het toeristische stadje Platja de Pals, dat weer gelegen is in de bekende Costa Brava. De Costa Brava is een lange kuststrook in het noordoosten van Spanje dat gedomineerd wordt door de vele toeristen die hier jaarlijks hun vakantie kunnen vieren. Naast de vele toeristische activiteiten biedt de costa Brava ook nog eens prachtige natuur en historische cultuur.

Populaire badplaatsen
De Costa Brava staat bekend als een toeristisch oord. Vele jongere trekken jaarlijks naar bijvoorbeeld Blanes om daar hun vakantie te vieren. De badplaatsen in de Costa Brava zijn dan ook volledig op het toerisme gericht met vele discotheken, clubs, activiteiten en andere voorzieningen. In deze badplaatsen kan jong en oud zich vermaken met de veelheid aan entertainment die er wordt geboden. Werkelijk alles ligt binnen handbereik. Het is wellicht leuk om vanaf de camping eens zo’n dergelijke badplaats te bezoeken.

Fraaie baaien
Buiten de badplaatsen beschikt de Costa Brava echter ook over prachtige natuur. Er zijn bijvoorbeeld vele baaien te vinden die erg woest en wild eruit zien doordat de pyreneen vrijwel doorlopen tot de kust. Dit levert de meest bijzondere plaatjes op waar iedere natuurliefhebber van kan genieten. Het is dan ook aan te raden om eens een autorit te maken langs de kuststrook zodat u ook kunt genieten van deze prachtige uitzichten en mooie natuurlandschappen. Ook ligt er in de Costa Brava een schitterend natuurpark, Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Emporda genaamd. Dit park heeft zowel zoet als zoutwater moerassen en lagunes waardoor vele vogels en reptielen hier hun woongebied van hebben gemaakt.

De Costa Brava herbergt verder enkele prachtige kastelen die u eens kunt bezoeken. In het kasteel Castell Gala-Dail kunt u zelfs dineren! Verder is er natuurlijk volop vertier in de Costa Brava dankzij de vele pretparken en waterparken. Waar u ook zit; overal vindt u wel een mooi park in de buurt waar uw kinderen een geweldige dag zullen hebben.