Platja de Pals

Platja de Pals is een prachtig stadje, direct gelegen aan de Spaanse kust. Dit stadje combineert historie op een mooie manier met natuur en toerisme. Hier zult u zich dan ook niet snel gaan vervelen.

Platja de Pals heeft een oud middeleeuws centrum dat gelegen is op een heuvel iets verder landsinwaarts. Het bezoeken van dit centrum is een echte belevenis en u waant zich terug in de tijd wanneer u door de smalle straatjes loopt. De oude stadskern is bewust geheel in de oude staat hersteld, waardoor alles nog echter lijkt. Zo zijn er geplaveide straten en kunt er prachtige middeleeuwse torens bezichtigen. Daarnaast zijn de historische stadswallen ook nog eens mooi om te zien. Klapper op de vuurpijl is de oude kerk waardoor dit centrum niet alleen historisch de moeite waard is, maar ook nog eens bouwkundig een knap staaltje werk.

Historische Bouwwerken
In het stadscentrum is overigens nog veel meer te doen dank enkel het bezichtigen van historische bouwwerken. Zo zijn er de meest bijzondere boetiekjes en vindt u er vele keramiekwinkeltjes. Daarnaast kunt er ook nog eens voor weinig geld heerlijk eten. De meest bijzondere lokale gerechten in combinatie met de beste wijnen uit de streek worden u voorgeschoteld. Een echte aanrader dus om eens in een van deze restaurants te gaan eten.

Ook de natuur is schitterend in Platja de Pals. Het stadje beschikt over een eigen zandstrand. Dit zandstrand is behoorlijk lang en wordt omgeven door prachtige dennenbossen. Hierdoor kunt ook prachtige wandelingen maken. U zult niet snel uitgekeken zijn in dir prachtige stadje. Overigens kunt u natuurlijk ook gewoon op het strand gaan liggen en genieten van het mooie weer en de zee.

Er zijn dus vele mogelijkheden in Platja de Pals en vrijwel niemand zal zich hier snel vervelen!